Business Intelligence

Neka Vaši podaci rade za vas, a ne Vi za njih

Primjena Business Intelligence – BI (poslovna inteligencija) u vašoj organizaciji omogućiće odličan uvid u poslovanje, pretvarajući vas i vašu firmu u mašinu koju pokreće kvalitetna informacija – “data-driven company“.

BI je disciplina koja obuhvata nekoliko povezanih aktivnosti, uključujući iskopavanje podataka (data mining), analitičku obradu i izvještavanje.

Big Data
Vizuelizacija podataka

Kako BI pomaže vašem poslovanju:

  • Transformisanje segmentiranih podataka u jedinstvenu platformu – konsolidovanje podataka iz na jednu platformu.
  • Integracija podataka od bilo gdje – integracija podataka iz velikog broja izvora
  • Vizuelizacija podataka – prevedite vaše podatke u vrijedne informacije na osnovu bitne za performanse kompanije i donošenje profitabilnih odluka.
  • Siguran pristup informacijama bilo kada – potreban vam je siguran pristup informacijama bilo kada i sa bilo kojeg uređaja.
  • Dijeljenje informacija sa saradnicima – stvaranje personalizovanih pogleda na podatke zavisno od uloge u organizaciji i dijeljenje istih u kolaborativnom radnok okruženju.

Koje vrste kompanija koriste BI?

Da li vaša kompanija zakoračila u Big Data – svijet velike količine podataka? Šta je Big Data i zašto je značajno za vaš biznis pročitajte na našem blogu.

Svaki biznis u kojem se donose straške odluke i gdje je potrebno mjeriti poslovni proces po atributima karakterističnim za njega ima snažnu potrebu za BI.

Otkrivanje mogućnosti, smanjenje neefikasnosti i dobijanje stvarne vrijednosti od sistema koji je u upotrebu su najvažniji benefiti koje pruža BI.

Ukoliko imate poslovni zahtjev za Business Intelligence, kontaktirajte nas OVDJE.